Ateriapalvelut

Lounasravintola Lyyti

Ainalassa on oma valmistuskeittiö, missä valmistetaan kotiruokaa seitsemänä päivänä viikossa.

Keittiön välittömässä yhteydessä keskellä päätaloa sijaitsee n. 70 paikkainen ruokasali ja kabinetti, missä järjestetään asukkaiden päivittäiset ruokailut. Oliviassa, tehostetun palveluasumisen yksikkö, on oma jakelukeittiö ja ruokailutila missä asukkaille järjestetään oma ruokailu vuoden jokaisen päivänä. 

Ateriapalvelujen tavoitteena on terveellinen, maultaan monipuolinen ja ulkonäöltään houkutteleva ruoka, joka turvaa riittävän ravintoaineiden ja nesteiden saannin. Ruokalistan suunnittelun ja toiminnan ohjaamisen pohjana käytetään suomalaisia ravitsemussuosituksia, ravitsemusuosituksia ikääntyneille ja ravitsemushoito (2010) suosituksia.

Erityisruokavaliot valmistetaan yksilöllisen tarpeen mukaan lääkärin- tai terveydenhoitajan todistuksen perusteella. Keittiöhenkilökunta huolehtii yhteistyössä hoitajien kanssa asukkaiden ravitsemuksen seurannasta ja hoidosta.

Ateriapalvelut DSC04081Ateriapalvelut DSC04380

HENKILÖSTÖ

Ateriapalvelut DSC03969

Ainalan keittiöllä työskentelee ruokapalveluesimies ja kaksi (2) ravitsemustyöntekijää.
Ruoanjakelussa ja tarjoilemisessa tehdään yhteistyötä palvelukeskuksen ja Olivian hoitohenkilökunnan kanssa. Lisäksi keittiötyössä on aika ajoin mukana harjoittelijoita eri oppilaitoksista, sekä tuettuja työntekijöitä. Henkilöstöltä edellytetään alan kouloutusta, sekä ateriapalveluihin osallistuvilta ja siellä työskenteleviltä vaaditaan voimassa oleva hygieniapassi. 

Päivittäin tarjottavat ateriat

  • aamupala
  • lounas
  • päivällinen
  • iltapala

Käytössämme on kuuden viikon kiertävä ruokalista. Viikon ruokalista on nähtävillä pää-aulan ja Olivia-yksikön ilmoitustaululla, sekä Ainalan www-sivuilla. Ruokalistan muutoksista ilmoitetaan mahdollisuuksien mukaan.

Ainalan ulkopuolella asuvat voivat käydä Ainalassa lounaalla joka päivä klo: 11.00 - 13.00 hintaan 11,90 € ja eläkeläinen 11,50 €.
Ateriaan noutopöydästä sisältyy pääruoka lisukkeineen, juomat (vesi, maito, piimä, kotikalja) ja leivät levitteineen sekä jälkiruoan ja kahvi.  

KEITTIÖN PALVELUAJAT

Ainalan keittiö on avoinna joka päivä klo 7.00 - 17.30. Lounasravintola Lyyti palvelee klo: 11.00-17.30 päivittäin. Ainalan keittön yhteydessä toimii pienimuotoinen kioski, jossa on myynnissä
mm. elintarvikkeita, makeisia ja hygieniatuotteita.

Päivittäiset ruokailuajat asukkaille

  • Aamiainen ruokasalissa      klo     7.50 -  9.00
  • Lounas ruokasalissa          klo   11.30 - 13.00
  • Päivällinen ruokasalissa      klo   16.30 -
  • Iltapala                            klo   19.00-
     

Omavalvontasuunnitelma on laadittu koko ruokaketjusta ja keittiötilojen hygieniasta, jonka toimivuus osoitetaan säännöllisin tarkastuksin. Toiminnassa otetaan huomioon kunnan ympäristömääritykset.

Oiva Oivasta löydät Ainalan elintarvikevalvonnan tulokset 

Ateriapalvelut juhlatilaisuudet 642

Ainalassa on mahdollisuus järjestää pienimuotoisia juhlatilaisuuksia!
Lisätietoja hinnastosta ja keittiöltä puh. 045 152 9620