Ajankohtaista

* TAPAHTUU NYT/ TULEVIA TAPAHTUMIA / TIEDOTTEITA

 

Ainala on koronavirus- tartuntariskin vuoksi suljettu pääosin ulkopuolisilta kävijöiltä. Itsenäisesti ulkona liikkuvien asukkaiden on vältettävä ulkopuolisia kontakteja, mm. kaupassa ja apteekissa. Rajoittamisella pyritään suojaamaan riskiryhmään kuuluvat Ainalan asukkaat. Toistaiseksi olemme säilyneet onneksi terveinä.

Omaisten vierailut tapahtuvat pääosin ulkotiloissa tai erikseen varatussa vierailutilassa. Vierailulle tullaan vain täysin terveenä. Omaisella tulee olla oma maski tai vaihtoehtoisesti visiiri ja vierailulla noudatetaan 1,5m turvaväliä asukkaaseen. Vierailun kesto on hyvä rajata 30 minuuttiiin. Vierailut sovitaan etukäteen hoitohenkilökunnan kanssa (arkena hoitajat 045 318 1991 (palvelukeskus) ja 045 318 1992 (Olivia).  (Hallintolääkäri Timo Leppäharju) Lisätietoja antaa palvelutalon johtaja ja henkilökunta.

Samalla esitämme toiveen, että omaiset olisivat Ainalan henkilökuntaan yhteydessä ARKENA (ma-pe) ja PÄIVÄSAIKAAN (klo: 11-15). Mieluiten yhteyttä toivotaan otettavan sairaanhoitajiin tiedusteltaessa asukkaiden terveydentilaa ja lääkitysasioita. Virpi p. 045 279 2550 ja Malla p. 040 653 5929. Ainalasta otetaan omaisiin yhteyttä mikäli jotain äkillistä, vakavaa tai muuta tähdellistä tapahtuu.

Videopuheyhteyden saatte asukkaaseen whatsapp-puhelun kautta. Sopikaa soittoaika hoitajien kanssa.

Kaikki Ainalan ulko-ovet pidetään suljettuina toistaiseksi.

Sisätiloissa kaikilla työntekijöillä ja huolto-/ korjaushenkilökunnalla on MASKIPAKKO

Harrasteryhmien koko rajataan 10:een henkilöön 24.12. saakka

Vastaava sairaanhoitaja Rita Nippala on jäänyt perhevapaalle. Hänen sijaisenaan toimii Virpi Rantanen. Virpin tavoittaa samasta numerosta. Ja sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

ILAHDUTA IKÄIHMISTÄ- joulukukkakampanja  

Otamme vastaan erilaisia joulukukkalähetyksiä ikäihmisten iloksi piristämään pimeää syksyä ja joulunaikaa. Sijoitamme lahjoitetut kukat ruokasaliin ja muihin yhteisiin tiloihin missä mahdollismman moni pääsee niistä nauttimaan. Kun tuot lahjoitusta, soita pääovelta (p. 045 318 1991 (hoitajat) tai 045 152 9601 (toimisto/arkipäivä). Sydämellinen kiitos! T. Ainalassa asuvat ikäihmiset                                                                                                                       

Ainalan rivitalojen osoitteet ovat muuttuneet 1.3.2020 alkaen. Osoite on jatkossa Nallentie 6 ja sen lisäksi talokohtainen kirjain (a-e) sekä as (1-20), esim. 6a as 4. Lisätietoa toimistolta, p. 044 325 3425.

Hei sinä Ainalan ulkopuolelta lounaalla kävijä/ luonaalle tulija! 1.4.2020 alkaen Lounas noutopöydästä joka päivä klo: 11.00-13.00 (huomioi muuttunut aika!) PERUTTU

Tulossa Ainalan Olivia-yksikön toiminnan 10 vuotisjuhla, ti 14.4.2020 klo: 17.00. Juhla on suunnattua Olivian asukkaille ja heidän omaisilleen, Ainala ry:n jäsenille, henkilökunnalle ja hallitukselle. Kutsut julkaistaan/ lähetetään myöhemmin. SIIRRETTY MYÖHEMPÄÄN AJANKOHTAAN.

* VAPAITA ASUNTOJA     

Vapaa rivitaloyksiö, 32m2, vuokra 329,60€/kk + sähkö ja vesi.  Tiedustelut p. 045 152 9601. Kaikki asuntomme ovat vuokra-asuntoja ja niihin voi hakea asumistukea KELA:lta.

Vapaa, valoisa ja siisti, kaksio (49,5m2) palvelutalon päärakennuksessa, vuokra 516,32€/kk + vesi ja sähkö sekä palvelutalomaksu. Tiedustelut p. 045 152 9601. Kaikki asuntomme ovat vuokra-asuntoja ja niihin voi hakea asumistukea KELA:lta.

* OLEMME NYT FACEBOOKISSA!

facebook

Tule tykkäämään ja seuraamaan toimintaamme!

* TIEDOKSI ASUKKAIDEN OMAISILLE

APTEEKIN ANNOSJAKELUN PALAUTUS: Tehostetun palveluasumisen asukkaiden lääkkeiden annosjakelun palautuksissa
olemme siirtyneet harvempaan palautusrytmiin. Palautaukset maksetaan neljä (4) kertaa vuodessa.

PAKETTIEN LÄHETTÄMINEN AINALAN ASUKKAILLE: Kun lähetätte Ainalassa asuville omaisillenne paketteja, niin muistattehan ostaa pakettiin myös kotiinkuljetuksen. Ainalan henkilökunnalla ei ole mahdollisuutta tarjota pakettien noutopalvelua, jos omaisenne ei pysty omatoimisesti pakettia postilta noutamaan! Kiitos!

PARTURI-/ KAMPAAMOPALVELUT: Parturi käy Ainalassa 1x/kk, jolloin on mahdollisuus maksulliseen hiustenleikkuuseen. Muut kampaamopalvelut esim. permanenttiaika tulee sopia parturin kanssa erikseen.

VIIKKO-OHJELMA: Joka viikko jaamme asukkaiden asuntoihin viikkopostin mistä näkyy tulevan viikon ohjelma. Viikko-ohjema löytyy myös www-sivuilta ja päivän ohjelma on nähtävissä palvelutalon tuloaulan info-taululla.

SÄHKÖPOSTIOSOITTEITA JA EDUNVALVONTAA: Hyvät asukkaidemme lähiomaiset / yhteyshenkilöt. Keräämme omaisten sähköpostiosoitteita, jotta voisimme silloin tällöin viestitellä tiedotteita/ tapahtumia yms. sitä kautta. Olisitteko ystävällisiä ja kävisitte antamassa sähköpostiosoitteenne Ainalan toimistoon tai ilmoittaisitte sen osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ,näin saamme tiedon kulkemaan! Toimittakaa myös toimistolle kopio edunvalvontapäätöksestä ja muista asukkaan asioihin/ asioiden hoitamiseen vaikuttavista päätöksistä.

VIERASHUONEISTO: Meillä on omaisten vierailuita / yöpymisiä varten vierashuoneisto.
Tilassa on makuuhuone, oleskelutila / keittiönurkkaus ja wc- suihkutila.
Vuodepaikkoja on kaksi. HINTA:    10,00 € / yö / hlö 15,00 € / yö ja aamiainen / hlö HINTA:    20,00 €/ hlö/ yö (muilta kuin asukkaiden omaisilta)
ateriat vierashinnaston mukaan.Varaukset: 045 152 9601 (toimistolta) Maksu käteisellä (keittiölle)

UUSI HÄLYTYSJÄRJESTELMÄ: Ainalassa on valmistunut asukasturvallisuuslaitteiston uusinta; rannekehälyttimet, sänky- ja ovivahdit sekä valvontakamerat. Uuden järjestelmän myötä kaikki Ainalan sivuovet ovat lukossa aina, ja kulku tapahtuu pääasiassa pääoven kautta, mikä on auki päivisin. Ainalan sivuovista pääsee sisään avaimella, mutta ulos vain kulkulätkällä. Uudet laitteet ovat vain palvelutalon päärakennuksessa. Palvelutalon päärakennuksessa on tallentava turvakameravalvonta. Kaikilla uusilla laitteilla luodaan asukkaille turvallisempi ympäristö elää ja asua ja henkilökunnalle turvallisempi ympäristö työskenellä. Työn suoritti Viasec Oy. Lisätietoja toiminnanjohtajalta.

* AVOIMIA TYÖPAIKKOJA

Avoimia työpaikkoja ei tällä hetkellä ole.

* AAMUPÄIVÄUINTI/ UIMA-ALLAS JA KUNTOSALIVARAUKSET

Aamupäiväuintiryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo: 9.00-10.30. Lippuvihkoja (10 lippua) toimittaa ryhmävastaava. Uima-allasvuoroja ja lisätietoja, sekä ryhmävaraukset numerosta 045 152 9601 (toimisto).

Uima-altaan vesi on tutkittu ja veden on todettu täyttävän STM:n asetuksen 315/2002 laatuvaatimukset.

Ainalan kuntosalin avoimet vuorot ovat klo: ti 12-13.30, ke 17-19, pe 12-13.30 ja la 13-16. Kulku sivuovesta.

* KEITTIÖ TIEDOTTAA

Kuuden viikon kiertävä ruokalistamme on nyt nähtävillä
www-sivuillamme. Kohdassa; Palvelut/Ateriapalvelut/Ruokalista  
Peruslistan muutokset mahdollisia.

LOUNASRAVINTOLA LYYTI PALVELEE TÄLLÄ HETKELLÄ VAIN AINALAN ASUKKAITA JA HENKILÖKUNTAA

LOUNASRAVINTOLA LYYTI on avoinna joka päivä Ainalassa. Olemme auki päivittäin klo: 11.30-17.30. Lounasta tarjoamme klo: 11.30-13.00.  Lounas sisältää pääruoan, juomat (vesi, maito, piimä, kotikalja), leivät ja levitteen sekä jälkiruokakahvin. Anniskeluoikeudet. Kahvilastamme saat, pääosin, meillä valmistettuja maistuvia kakkuja, leivonnaisia, virvokkeita, jäätelöitä ja pientä suolaista. HINTA: 8,00€/ eläkeläinen arkisin ja 9,00€ viikonloppuisin, 9,50€/ aikuinen arkisin ja 10,50€ viikonloppuisin. Tervetuloa!

ASTIAVUOKRAUS: Lyyti vuokraa juhliisi (lakkiaiset, syntymäpäivät, häät...) laseja, kahvikuppeja yms. Katso kohdasta Hinnasto --> Astiavuokraus tai kysy lisää, p. 045 152 9620

ELÄKELÄISLOUNAS: Päivittäin (ma-pe) klo 11.30-13.00, hintaan 8,00€, (la-su) 9,00€, seisovasta pöydästä